tvgAssen                  

verrassend verfrissend verrijkend

Geen cursus in het seizoen 2020-21.

TVG Assen in coronatijd


Uitreiking certificaten


Op 22 en 29 sept. 2020 hebben we certificaten uitgereikt aan twee groepen 3e jrs. Na een afscheidscollege op het eerste uur, van Chris Dees met een capita selecta uit cursusvakken en van Robert Jan ten Have met Liturgiek, was er in het 2e uur een gezellig samenzijn waarin vice voorzitter Aly Klaren de certificaten uitreikte met een kort verhaal, een rode roos werd uit handen van het secretarisduo Elly en Nanno Levenga verkregen en een kunstkaart naar een Bijbelverhaal met een psalmvers naar de Groeibijbel van Piet van Midden werd in ontvangst genomen uit handen van docent en bestuurslid Chris Dees.


Bestuursbesluit


Op 1 oktober was er een bestuursvergadering waarin besloten is om het seizoen 2020/2021 geen cursus door te laten gaan. Dit om recht te doen aan de gestelde nieuwe RIVM-maatregelen, het strenge protocol van de gemeente Assen t.a.v. haar gebouwen, de aanbevolen afspraken binnen de Koepelorganisatie Protestantse Kerk Nederland.

Uitwijken naar een ander gebouw zoals naar een school is voor ons geen optie daar we een ochtendcursus hebben. Ook binnen kerkelijk Assen met haar wijde omgeving komt voorlopig geen gezamenlijke uitgave van alle V & T-cursussen inclusief onze cursus TVG en haar speciale ochtenden. Al het kerkelijk vormingswerk binnen onze regio ligt voorlopig stil tot medio 1 januari 2021, of zelfs nog later.

Tevens waren er zowel van de kant van de docenten als van de kant van de cursisten bezwaren ingediend over bepaalde ventilatiegaranties binnen het wijkgebouw.  

Met zeer veel pijn in het hart hebben we dit besluit genomen ondanks dat we 10 nieuwe aanmeldingen hadden. Op dinsdagmorgen 6 oktober hadden we kunnen starten met totaal 38 cursisten.


Vervolg en voortgang


Eind november komen we opnieuw bij elkaar om te spreken over andere vormen van een mogelijk andere TVG-cultuur net zoals kerken gedwongen worden om na te denken over andere vormen van kerk-zijn. Mogelijk valt een gedeelte van een cursusjaar alsnog te organiseren? Het is ook mogelijk dat we evt. kiezen voor speciale thema-ochtenden per leerjaar.

Cursisten gaven zelf aan om niet alleen online cursussen te laten verzorgen, waarvoor weinig tot geen belangstelling bestond. Tevens wordt het onderlinge gesprek als verwerkingsvorm geweld aangedaan hetgeen een wezenlijk onderdeel is van de cursus TVG.

De vervolgblokken blijven wel doorgaan maar daarvoor moet men zich aanmelden zodat men aan de gestelde vereisten kan blijven voldoen. Tevens komt men slechts gemiddeld 1x per maand bij elkaar.


Mogelijke afsluiting in 2021?


Dinsdagmorgen 25 mei 2021 zou onze slotochtend kunnen worden. Gezamenlijk zouden we dan bij elkaar kunnen komen rond het thema: Wijn is een geschenk van de hemel en de aarde (Anselm GrĂ¼n). Ds.Bert van der Woude uit Winschoten, ook cursusleider TVG Groningen, is zowel een gepassioneerd theoloog als vinoloog. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de betekenis van het proeven van wijn. Daarom heeft hij zijn diploma als vinoloog gehaald om daarna als theoloog iets zinnigs over wijn te kunnen zeggen. Hoezo is wijn voedsel voor lichaam en ziel. Na deze lezing rond de klok van twaalven wijn proeven? Zaal open vanaf 09.30 u., aanvang lezing 10.00 u. Het zou goed zijn als dit zou lukken? Wie weet!?


pastedGraphicpng
pastedGraphicpng
 
pastedGraphicpng
 
 
pastedGraphic_1png

Voog. Maak een website.